Wekker maakt woke

In het licht van de huidige zwarte piet discussie, en het feit dat ik nu eenmaal betrokken ben bij een website die dingen vind. Moest ik de laatste tijd door de complete idioterie waden die activistisch Nederland is. Hou mij ten goede, er is niks mis met activisme. Ik heb grote bewondering voor de mensen die bijvoorbeeld in Nederland de straat op gaan om dingen aan de kaak te stellen zoals slechte huisvesting ,dingen die misgaan in de zorg. Mensen die boze briefen sturen naar politiek (lokaal of landelijk) Echter loopt mijn hoofd stuk op wat dingen die ik nog meer tegen kom. Gek genoeg niet zwarte piet zelf. Ik snap dat blackface kut kan over komen. Het protest snap ik ook nog wel, ik zou ook er zat van worden na zeven jaar uitleggen waarom ik iets kut vind. Waar ik echter super grote moeite mee heb: De bullshit argumenten van “Institutionele racisme”en andere vormen van haat jegens andere die er bij komt kijken. Het is een beetje de ontwikkeling waar Nietsche voor waarschuwde in Jenseits von Gut und Böse; ” Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein” Oftewel, als je monsters bevecht, pas op dat je zelf geen monster word. Want als je te lang in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou. In hun hoofd zijn ze monsters aan het bevechten, echter ze zijn in het proces hetzelfde monster geworden. En ze zien het niet.
In het begin dacht ik nog dat het een beetje misplaatst borstklopperij was gecombineerd met de kift toen “columniste” en “opiniemakers” als Asha ten Broeke en Arzu Aslan, die even Lubach gaan uitleggen dat de beste man eigenlijk helemaal geen mening mag hebben over een onderwerp als racisme, en al helemaal niet zijn opinie-programma mag gebruiken om zijn mening hierin ten toon te stellen. Niet omdat de mening afwijkt op die van hun, maar vanwege het feit dat deze persoon een andere huidskleur heeft. Laat die even inzinken voor een paar seconde. Je mag iet niet vinden, zeggen of er over hebben want je huidskleur. Dus hou je mond en luister naar je meester want jij snapt het niet. En dan en passant even een sneer na krijgen “Want Arjen Lubach is nu de held van zwarte piet discussie, want dat is whiteness werkt.” Dan is mijn eerste reactie, dit is een grap of misplaatste boosheid. En in het geval van ten Broeke een uitschieter van zelfhaat of iets dergelijk. Het kan niet zo zijn dat er een grotere groep daadwerkelijk het een goed idee vinden om racisme te propaganderen om racisme te bestrijden. Het is een raar concept wat dat betreft. Toen was ik maar even gaan graven waar deze bizarre opvattingen vandaan komen. Ik kwam uit op de persoon Gloria Wekker. Een emeritus hoogleraar sociale en culturele antropologie. Deze heeft een boekje geschreven wat heet “witte onschuld”
Waar ik bij DENK zoiets heb van jullie zorgen dat heel Nederland verdeelt wordt in twee kampen, is het bij Gloria Wekker nog erger. er is namelijk verdeling omdat je graag wat kamer zetels wil hebben, en er is ronduit racisme en het schofferen van een heel land waaraan je alles te danken hebt. Ik heb nu een paar dagen uit mijn schema genomen om dat document van Wekker te lezen en het een faire kans te geven. Echter wat mij opvalt is dat het compleet opgesteld is om maakt niet uit wat een blanke, of witte zoals Gloria het zou stellen monddood te maken. Er wordt onomwonden gezegd dat als je zegt dat je niet racistisch bent, het komt omdat je super racist bent opgevoed. En als je wel zegt dat je een voor ingenomen mening hebt tegen de mensen van kleur dan ben je natuurlijk racistisch. Als je het maar wil zien. Dit alles omdat Nederland in de 16 de eeuw koloniën heeft gehad. En als je het maar wil zien dan gedragen wij ons nog steeds als overheersende elite en zit de kolonisatie er nog steeds. Dat de meeste mores inderdaad op de autochtone Nederland is afgesteld komt helemaal niet omdat de deze in de meerderheid is. Of omdat dit land Nederland is dus dat Nederlandse mores de lijn is waarop alles wordt uitgezet. Nee dit alles komt omdat als je een witte bent dan ben je per definitie schuldig. Je moet het alleen maar leren om het te zien, (Waarmee ze bedoelt conditioneer jezelf naar mijn wereldbeeld) en nee, je hebt geen recht op je eigen mening daarin. Je moet zitten en luisteren naar de waarheid zoals ik hem zie want ik weet het wel. Gewoon zitten en mij jou de waarheid laten vertellen die je MOET geloven en klakkeloos aannemen van mij. Kritisch denken verboden want je hebt de verkeerde kleur om hier kritisch over te zijn.

Mensen als Gloria Wekker en hun opvattingen hebben dat niet om racisme te bestrijden. Of omdat ze daadwerkelijk de waarheid hebben. Mensen als Gloria doen dat omdat ze die machtspositie willen hebben houden, en uitbreiden. Er is geen moment een constructieve oplossing van het probleem aan bod gekomen. Alleen een uiteen zetting waarom zij wel mag roepen en vinden en jij niet. Daarvoor gebruikt zij het pressie middel je huidskleur. Wekker ga even ergens anders de baas spelen. Het liefst op een plek waar ze wat dommer zijn zodat ze het niet door hebben. Want als je echt iets wil veranderen, dan begin je met naar de wereld kijken zoals hij is en hoe hij is. Niet zoals jij graag wilt of hoe het je uitkomt.

Door |2017-12-07T00:50:45+00:00december 7th, 2017|En-Dan-Blog, Jopen|1 Reactie

Eén reactie

  1. Fernando Eisinga 8 december 2017 om 21:43 - Antwoorden

    Mooie paint 😂

Geef een reactie