December wat een feestmaand

Het is weer december, we kunnen weer de kaarsjes aan doen en lekker fluffy dingen aan trekken. Ons vervolgens dood ergeren aan allemaal dingen die zonder uitzondering enorm kut zijn. Er zijn de kleine ergernissen zoals weer geen elfstedentocht, natte blerfsneeuw ipv zo’n magisch mooie witte deken, regen. Dat de postpode weer door de sneeuw heeft gebanjerd zodat je te laat met je brakke harses buiten staat als er wel zo’n witte deken ligt. Mocht dat niet het geval zijn, dan wil je betere helft niet naar buiten want het is koud.
Dat is nog te overleven, zelfs je famillie die altijd wel ervoor zogrt dat er iets schuurt of awkward is tijdens de “gezellige” feestmaaltijd. Wat ik persoonlijk niet hack is het geweldig grote blik aan publiek gezeur die open getrokken wordt. Het begint tegen het einde van november met de zwarte piet discussie. En dat is iets waar we al uitgebreid over gehad hebben, en als je nu denkt hij laat het daar bij. Mis! Want het volgende: Naar aanleiding van een showtje van Arjan Lubach is er een shit storm aan commetaar weer gekomen. En dat zou niet zo heel erg zijn als het de gebruikelijke “we gaan schreeuwen zonder doel of oplossing ” mensen zijn, een beetje zoals mevrouw Anousha Nzume met de geweldige insteek dat je als je een bekend actrice bent en overal mag aanschuiven voor een mening, het niet genoeg is dat je een platform krijgt om te overtuigen. Nee we moeten ons mond houden luisteren en aannemen wat zij zegt. Immers, de feel- feels zeggen wat. Ik heb nog nooit iets zo aanmatigend gezien als hoe mevrouw Nzume met dingen als democratie omgaat. Volgens deze dappere dame is het super slecht voor de democratie dat we de zin geven aan de meerderheid. Nou mevrouw Nzume wat dat betreft is democratie hetzelfde als een voetbal wedstrijd. 1 meer en je hebt gewonnen. En wat betreft de “discussie” het is in dat geval treffend dat je toch wel eerst even wil weten of je wel echt de boven liggende partij bent in de discussie als anderen met je om de tafel willen. Want je hebt een mening “en je vecht tegen rascisme”.
Na deze metrische shit ton van idioterie hebben we een luwte in de dingen. En dan op naar het volgende ge-wel-dige iets van Nederland, Serieus Request. Dit stukje wat ik niet anders kan omschrijven als een kruising tussen zelfpijperij en een slicke marktingstruc gegarneerd met een goed doel, wat neerkomt op “zie ons is verschillig in een glazenhuis huilen om de wereld” is ook al jaren een ding waarvan ik zoiets heb van ‘Waarom?’ Ten eerste de overhead kosten zijn idioot hoog, ten tweede het is niet het goede doel wat telt maar het feestje, en de artiesten die even vanuit Damsko naar de provincie rollen om hun ‘kijk mij eens goed zijn’ trucje te doen. Wat ik mij dan weer afvraag, behalve de PR van een tanend muziek station wat wordt er eigenlijk met die 13 à 14 miljoen gedaan en bereikt? Is er meer water in oorlogsgebieden? Of minder seksueel geweld in Afrika? Of weet ik veel welke goede zaken ze al die jaren voor hun PR-kar hebben gezet? Als je dan toch wilt helpen, denk je dan echt dat dit de weg om te gaan is? Een hoeveelheid bier drinken op een plein van een semi-grote stad met een glazen hok en daarin mensen die zichzelf geweldig vinden omdat ze sapjes drinken? Hou toch op met me zeg.

Tegen de tijd dat ik daarvan ben bijgekomen is het weer tijd om te horen dat vuurwerk niet mag. Want letterlijk kleine explosies in een straat en veel drank schijnt een best wel iet wat gevaarlijke omgeving te zijn. Goh bedankt Sherlock, hier neem deze steen als dank. Mensen ja, vuurwerk is link en misschien moet je niet om 11 uur ’s ochtends beginnen met drinken. Maar als dat het uitlaat klepje is voor een volk wat jaar in jaar uit werkt, door gaat en elke dag moet horen dat ze raschisten zijn en daar niks van mogen vinden. Nou en. Ga toch eens weg met je fun police dingen.

Ik ben er klaar mee, ik ga alvast een oliebol naar binnen harken en wat strijkers afsteken.

 

Door |2017-12-02T22:35:49+00:00december 2nd, 2017|Uncategorized|0 Reacties

Geef een reactie