Twee kanten, zelfde munt.

In de nabrander van de algehele idioterie die Pegida gedaan heeft, komt Wilders met de volgende parel: “Aangifte tegen Rutte voor de discriminatie van de gewone Nederlander” Want dat is wat Nederland mist de laatste tijd. Mensen die nutteloos de discriminatie kaart trekken. We hebben dus nu twee partijen in het parlement zitten die niets anders roepen dan, “Dit is discriminatie en heel gemeen” en verder niks maar dan ook helemaal niks toevoegen.
De tweede partij is namelijk DENK. Zowel de PVV als DENK zijn voornamelijk bijzonder goed in het nutteloos roepen van de dingen die ze zien als een probleem. Zelfs als er daadwerkelijk een probleem is dan blinken ze daarbij voornamelijk uit in heel hard huilen voor de bühne maar geen oplossing aandragen, of een constructief gesprek aan gaan. Dit is meer dan alleen een populistische manier om stemmen te trekken. Zowel de PVV als wel DENK zijn daadwerkelijk afbraak aan het doen aan het bestuur van Nederland. Het enige wat er gebeurt door deze twee partijen is dat er een nog grotere scheur ontstaat in een land.

Nog meer echokamers van mensen die zich zielig vinden hebben we niet nodig, wat we nodig hebben zijn mensen die zoiets hebben van “ach misschien moet we het wat beter maken, misschien moeten we het doen met het hele land”. Daarin is wellicht geen plaats om te roepen dat je een geloof groter vindt dan de maatschappij waarin je leeft. Er is misschien ook geen ruimte om te roepen dat de mensen met een geloof dat je niet kent maar weg moeten gaan. En er is zeker weten geen ruimte voor onnodig moeilijk doen en de racisme kaart te trekken voor misschien een stem of 5 erbij. Terwijl ik dit tik krijg ik van Fatman een facebook berichtje, “Weet je nog toen niet elk ding in de tweede kamer een ad hominem was.” Ja verdorie dat weet ik nog. Terwijl er nu afbraak wordt gepleegd aan elk vangnet wat de staat heeft opgebouwd, mensen in de kou staan. Militairen die 30 tot 40 jaar voor het land klaarstonden worden door onze Milfdef keihard weggezet met 600 euro minder. En last but not least al onze privacy gaat er keihard aan.

Laten we inderdaad gaan kijken wie er popi Jopie doet in de kamer en vooral lopen roepen dat het discriminatie is. En niks doen.

Door |2017-11-22T22:06:18+00:00november 22nd, 2017|En-Dan-Blog, Vluggertje|0 Reacties

Geef een reactie