Een close read van Mazelen bij de NVKP:

Inleiding

Mazelen is een ziekte die in voorbije tijden voor hoge sterftecijfers zorgde.

Yeey kijk, aan we hebben een zin die klopt. Nou mensen het begin is er misschien wordt het nog wat.

De afgelopen decennia is mazelen vooral een relatief milde kinderziekte geworden. De overgang naar deze lichtere uitwerking van de ziekte lijkt vooral het gevolg van evolutie in ons eigen immuunsysteem.

Oh nee, en we begonnen zo goed. Maar na de fucking eerste EERSTE zin is er al een iets neergezet wat niet alleen twijfelachtig is, het is ook nog eens niet onderbouwd. Ik wil bij deze wilde claims op zijn minst een linkje of referentie naar het bronmateriaal. Mijn bronnen waarom ik het betwijfel bijvoorbeeld
http://www.who.int/immunization/monitoring_surveillance/burden/vpd/surveillance_type/active/measles_monthlydata/en/

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/ziekten-het-rijksvaccinatieprogramma/cijfers-context/mazelen#node-wat-mazelen

http://WHO | Measles and Rubella Surveillance Data

http://Ziekten in het Rijksvaccinatieprogramma | Cijfers …

En ook wederom helemaal niks geen bewijs of onderbouwing hoe het zit, of wat er veranderd is in ons immuunsysteem. Of waarom het een gevolg lijkt. Dit is een prima voorbeeld van maar wat roepen niet gehinderd door kennis. Of zoals je in de linkjes ziet, door feiten.

In 1976 is een vaccin tegen de ziekte eerst als enkelvoudig vaccin opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Vanaf 1987 in een combinatiespuit met het bof- en rodehondvaccin. Sinds de invoering van de vaccinatie zien we bij ongevaccineerden, maar ook bij gevaccineerden, een verschuiving van het optreden van de ziekte naar (jong)volwassenen. De symptomen zijn daarbij heftiger dan op een stuk jongere leeftijd (vroeger kwam mazelen vooral voor tussen de twee en de tien jaar)

Wederom een statement zonder uitleg, of bewijsvoering. Voor een website wat zegt “Wij informeren” toch best slordig is. Want hoe zie je dat? Waar is de data? Wanneer is er gevaccineerd wanneer was er een uitbraak? Allemaal dingen die je nodig hebt om dit aan te tonen. Terwijl de ziekte mazelen juist de neiging heeft om geen antigene drifts of shifts te hebben.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3347325/

Vaccinatie

Het mazelenvaccin bestaat uit verzwakte levende virussen. Het wordt vanaf 1976 aangeboden, eerst als enkelvoudig vaccin (monovaccin) en vanaf 1987 in combinatie met het bof- en rodehondvaccin (BMR) op de leeftijd van veertien maanden en een herhaling met negen jaar.

95% van de gevaccineerden bouwt na de enting immuniteit op, maar deze heeft een beperkte duur.

Whooh weer een stukje dat feitelijk klopt! Weet je wat misschien hebben we het ergste al gehad.

Het is voor gevaccineerden goed om in contact te komen met het wilde virus om hun immuniteit op te frissen ofwel te boosteren.

Nope, helaas niet. Wat een hoop onzin is dit. ten eerste: Het is nooit goed om ziek te worden. Laat staan een ziekte krijgen die mogelijk dodelijk is. Ik wil wel linken maar iedereen die een beetje verstand heeft ziet dat zelf ook wel in.

Ten tweede: WHO, EMA, UNICEF. ze doen hun uiterste best om juist de mazelen en dergelijke ziektes uit te roeien laat staan dat ze zoiets hebben van.. Zoek ze in het wild en speel even Russische roulette met je gezondheid.
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs286/en/

Ten derde: NEE!!! Je boost niks met een mazeleninfectie. Sterker nog, mazelen staan er juist om bekend dat ze een persisterend negatief effect hebben op het immuunsysteem. Het mazelen virus is in staat om witte bloedcellen te infecteren door aan een bepaald eiwit op deze cellen te binden.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2293038/

Na het vechten tegen het virus zijn er daardoor minder witte bloedcellen en kan het lichaam minder goed reageren op nieuwe infecties. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4823017/

Dit is waar de complicaties vandaan komen, omdat de mazelen juist het systeem afzwakt wat je beschermt sta je ook open voor diverse andere ziektes. Een klein beetje jezelf inlezen zal er al voor zorgen dat je deze onzin over ‘opfrissen van je immuniteit’ niet gelooft.

Dit werpt een ander licht op het argument dat ongevaccineerden niet solidair zouden zijn door niet mee te doen aan het vaccinatieprogramma en het streven naar kudde- immuniteit. Juist doordat zich zo nu en dan nog uitbraken voordoen van mazelen met het wilde virus kunnen gevaccineerden hiervan mee profiteren.

Oh joepie, volgens de mensen van NVKP kunnen we mee profiteren van dingen zoals doodgaan, blindheid, SSP, hersenvliesontsteking. Wat een ongelooflijk privilege wat we krijgen. Nee dank je trouwens.

Quotes:

In de tijd van voor de vaccinatie tegen mazelen, waren mensen die de ziekte doorgemaakt hadden levenslang immuun en werden ongeboren en pasgeboren baby’s door moederlijke antistoffen beschermd. Er was sprake van een zekere kudde-immuniteit.

Nee dat was er niet, zie de eerdere links, vroeger gingen er ik weet niet hoeveel mensen dood op jaarbasis door deze ziekte wereldwijd. Ja er komen anti-stoffen vrij met borstvoeding maar bij lange na niet voldoende om de populatie te beschermen tegen een uitbraak. En bij een ongevaccineerd kind met een moeder die nooit mazelen heeft gehad is er helemaal geen bescherming aanwezig.

Bij gezonde, jonge kinderen is mazelen een flinke kinderziekte die ze normaal kunnen doormaken en die levenslange immuniteit garandeert.

Bij gezonde jonge kinderen is er nog steeds een percentage met heftige en niet te genezen complicaties van 1 op de 1000.

Na de leeftijd van tien jaar is de kans op complicaties groter bij het doormaken van de ziekte.

Klopt, maar wat heeft dat met vaccinatie te maken anders dan vaccineer alsjeblieft zodat we deze ziektes kunnen uitroeien zoals we met diverse andere ziektes al gedaan hebben.

Vaccineren is niet afdoende voor het waarborgen van een goede kudde-immuniteit.

Dat is het wel, vooral als we het goed doen en boven de 95% blijven. Hieronder slechts een bloemlezing van alle onderzoeken die er over geweest zijn.

https://academic.oup.com/cid/article/52/7/911/299077/Herd-Immunity-A-Rough-Guide

https://books.google.nl/books?id=7YX6AQAAQBAJ&pg=PA26&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

https://books.google.nl/books?id=AqhDZkWJjPQC&pg=PA125&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

https://books.google.nl/books?id=AqhDZkWJjPQC&pg=PA125&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

Het natuurlijk evenwicht is erdoor ontwricht en wordt door vaccins onvoldoende nagebootst.

Behalve dat het een compleet uit de lucht gegrepen argument is wat dus nergens ondersteund word. Heb ik hier een onderzoek wat dat eigenlijk te niet doet. Zien jullie bij de NVKP al een beetje hoe dat gaat? In plaats van een compleet niet onderbouwd statement heb je een punt en je draagt er behalve een onderbouwing ook bewijs voor aan. Zo moeilijk is het niet denk ik

http://pediatrics.aappublications.org/content/130/3/522.full

De beschermingsduur van het vaccin is te kort, je zou eigenlijk moeten blijven ‘boosteren’ d.m.v. vaccins bij uitblijven van epidemieën van voldoende omvang en frequentie.

Oke zoals bij elk statement hier, als het al een quote is want elke referentie naar wie deze quotes geeft is afwezig, waar is de data? Waarom claim je dit? Waaruit blijkt het. En ja we moeten met z’n alle het liefst een booster halen. Maar hoezo is dat een argument om anti of kritisch te zijn tegen vaccinaties?

De huidige generatie jonge moeders heeft onvoldoende antistoffen om hun ongeboren en pasgeboren kinderen via antistoffen van de moeder te beschermen.

Weet je wat pas echt fijn zou zijn, als we dan iets konden verzinnen waardoor het niet nodig is dat kinderen onnodig gevaar lopen en toch ervoor zorgt dat ze een bescherming hebben tegen de ziektes. Als we toch zoiets hadden hé..

Volwassenen wel/niet gevaccineerd lopen het risico bloot te staan aan mazelen op een leeftijd waarop de kans op complicaties groter is.

Als we inderdaad zo stom zijn om niet te vaccineren en niet de herd immunity op peil te houden dan ja. Dus misschien moet je even stoppen met opruiende onzin op internet te gooien zodat je homeopathische shit kan slijten en wat meer denken in de richting van je verantwoording naar andere mensen toe.

Kinderen hebben meer kans op complicaties bij mazelen, als ze, al dan niet op advies van de arts, bij hoge koorts koortsverlagende middelen krijgen toegediend. Dat wil dus zeggen dat niet de mazelen, maar de behandeling of het gebrek aan goede begeleiding en verzorging gevaarlijke situaties kunnen uitlokken.

HOLY SHIT! Ze zeggen het hier echt. Gewoon echt. Mocht je kind SSP krijgen en doodgaan of blijvend invalide, dan is dat uw eigen schuld. Dat het komt door een mutatie in het RNA van het virus doet niet ter zaken nee. Je hebt niet genoeg zorg gegeven. Ter informatie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1742261/pdf/v078p00063.pdf

Serieus hoe weg van de wereld ben je als je denkt dat je ziektes en al hun complicaties kan oplossen door geen paracetamol te geven? Dit is echt in het kader van de verantwoordelijkheid van informatie voorziening misbruiken om je straatje schoon te vegen, door het te vervormen naar een gedrocht van wat er bedoeld en gezegd wordt doodmiddel van “cherry picking”

95% van de gevaccineerden bouwt na de enting immuniteit op, maar deze heeft een beperkte duur. Het is voor gevaccineerden goed om in contact te komen met het wilde virus om hun immuniteit op te frissen ofwel te boosteren. Dit werpt een ander licht op het argument dat ongevaccineerden niet solidair zouden zijn door niet mee te doen aan het vaccinatieprogramma en het streven naar kudde-immuniteit. Juist doordat zich zo nu en dan nog uitbraken voordoen van mazelen met het wilde virus profiteren gevaccineerden hiervan mee.

Het feit dat je het twee keer neer zet als argument, zorgt er nog steeds niet voor dat mazelen zo werken. En het is derhalve nog steeds de grootste bullshit die op internet te vinden is.

Het doormaken van mazelen sterkt het immuunsysteem.

Het feit dat je het DRIE! keer er neer zet maakt nog steeds niet dat het waar is. En getuigt ervan dat je uitgaat van de kracht van herhaling in plaats van de kracht van argumenten.

Slechts 27.5% van de gevaccineerden heeft nog bescherming voor mazelen tot acht jaar na de vaccinatie.

Klopt. Daarom ook je boosters halen en zorgen dat de vaccinatie graad niet onder de 95% valt. Want anders speel je Russische roulette met levens.

Onder kinderen die op natuurlijke wijze mazelen doormaken komt minder allergie en hooikoorts voor dan onder gevaccineerde kinderen.

Wederom waarom is er geen bron, of linkje hoe je bij deze wilde claims komt? 

Dit is dus slechts 1 pagina in de onzin die er op zo’n website te vinden is.

De website die gerund wordt door kwakzalvers, nep “onderzoekers” die niet verder komen dan een keertje googlen ‘waarom vaccinaties slecht zijn’, en voornamelijk bedoeld is om zo veel mogelijk dingen te verkopen in de alternatieve ‘gezondheid’ sector. 

Door |2017-11-07T15:26:03+00:00november 7th, 2017|En-Dan-Blog, Vluggertje|2 Reacties

2 Comments

  1. Aly Venema 8 november 2017 om 17:16 - Antwoorden

    De eeuwige discussie over het wel of niet laten inentenIk hoop,dat de echte kenner van voor en misschien nadelen OPSTTAAT van al die bangmakerij hebben de ouders niets aan !

    • En-dan-dit 8 november 2017 om 17:25 - Antwoorden

      De echte kenner wil ik mezelf niet noemen, maar de mensen die zich focussen op de tegens zijn over het algemeen minder coherent dan de rest. Dat zegt voor mij al een hoop.

Geef een reactie