Opinie incoming

 

 

Stomme dingen die stom zijn: Het zijn er ook steeds meer, vooral als je er op gaat letten.

Als je er op gaat letten vallen namelijk sommige dingen op die tegenwoordig normaal zijn. Bijvoorbeeld mening en waarheid door elkaar halen, of “iedereen in zijn waarde laten”, in plaats van benoemen dat domme ideeën dom zijn en geweerd moeten worden uit de maatschappij zoals vuur bij een benzinepomp.

Dingen zoals ziektes die makkelijk voorkomen kunnen worden. Gewoon even een prikje halen en tadaa. Je kind gaat niet dood door een apneu vanwege kinkhoest en wordt niet blind door de mazelen, als er geen ernstigere complicaties van komen. Maar nee want de persoon die zijn geld verdient met het oplichten en voorliegen dat vaccinaties gevaarlijk zijn, heeft een mooi onderzoekje in elkaar geflanst dat op geen enkele manier te controleren is en nergens klopt. Je kunt het niet peer reviewen. Weet je wat het zegt? Koop meer super duur water want dat helpt en daar word je niet autistisch van. Dat doe je dan maar want je bent een nadenkende bezorgde moeder en geen schaap. Doet het pijn dat mensen van NVKP en aanverwante sites zo verschrikkelijk dom zijn en de maatschappij qua ziektes terugwerpen naar de middeleeuwen?

Of de witte ridders van #metoo. Die super meelevend #metoo twitteren en er een “kijk mij eens goed zijn” show van maken. Weet je wat helpt, je lul in je broek houden en je handen thuis houden. Iets minder de rotopmerkingen maken waar je zelf ook wel van weet dat ze niet kunnen. Scheelt je weer een rondje Twitter, je kunt dan weliswaar niet een deugd-erectie krijgen met je “moeilijke proces” aan zelf-verbetering, maar het helpt wel. Voor de vrouwen die roepen dat ze naar zijn behandeld en bepoteld maar zeggen “Ja, nee ik heb geen aangifte gedaan want ik wilde niet…” vul in wat dan weer het excuus is, de volgende tip: Stop met twitteren en ga dat gevecht dan aan. Dan doe je tenminste wat. Jullie zijn als je niks doet maar wel aandacht zoekt onderdeel van het probleem. De boodschap die je nu namelijk uitdraagt is dat de reputatie van X of de moeite van Y belangrijker zijn dan je lichamelijke integriteit. Goed signaal hoor. Want omdat je bang bent en toch zit te metoo-en geef je iedereen die niet snapt wat er gebeurt een reden om het af te schieten. Als dit over komt als muil houden of terug vechten. Ja klopt. Doe wat, als het niet voor jezelf is dan wel voor de rest. Zorg er anders tenminste voor dat je de (nuttige) discussie niet vervuild.

Dan heb je ook mensen die vinden dat het nieuwe kabinet te wit is, of niet “divers”genoeg. In dat geval stop met zeuren daarover en werk harder. Mensen gaan je niet aannemen om een kleurquota te halen en dat zou je niet moeten willen. Elk mens is gelijk, dus ook jij. Dus stop met doen alsof je er zelf niet kan komen op eigen kracht en doe er eens wat aan dan. Je kunt maar zo lang achter een naar verleden schuilen.

En dan de overheid. Als elke instantie roept dat je te veel data hebt om door te kammen is de oplossing NIET laten we iedereens data meenemen. Mark Rutte kan heel goed roepen dat de veiligheidsdiensten niet de klootzakken zijn. Wil ik ook nog wel geloven hoor, maar dat is geen reden om mijn privé maar over de straat te gooien, dat doen we dus niet. Het feit dat er toch misschien klootzakken tussen kunnen zitten helpt ook niet. Als we nou eens iets gaan doen met de data die we hebben en anders gaan onderzoeken. Voorkomt weer in de krantenberichtjes de eeuwige “was in beeld bij de politie”. Dat wordt iedereen straks met die Sleepnet wet. Pro-tip voor de politici: Ga anders eens een keer daadwerkelijk een discussie aan, in plaats van de kritiek aannemen, het punt verschuiven, het probleem veranderen en dan een volledig ander statement ervan bouwen.

Mensen doe anders normaal met jullie hoofd!

Door |2017-10-26T22:11:53+00:00oktober 26th, 2017|En-Dan-Blog, Vluggertje|0 Reacties

Geef een reactie