Krant lezen maakt dom

Als we dan toch clickbait titels gaan gebruiken doe ik gewoon mee, toch Telegraaf?

Struikel ik vandaag over dit bericht van de telegraaf genaamd “Licht maakt dik.” Ik zal je het lezen besparen, de logica gaat ongeveer zo:

  • Het lichaam reageert op licht vlak voor het slapen gaan
  • Dit verstoort het slaapritme
  • Mensen met een verstoort slaapritme eten meer en bewegen minder
  • Mensen die meer eten en minder bewegen worden dik

Dit is al zeker sinds 2008 bekend (en waarschijnlijk wel eerder, maar ik wou niet langer dan 10 seconden googlen) dus nieuws is het niet echt. Maar naast dat deze nieuws organisatie nieuws naar voren brengt dat ouder is dan Obama is president, vind ik het bijzonder kwalijk dat het zo clickbaity is. Wat is er mis met “gebruik van elektronica voor het slapen gaan (alweer) gelinkt met obesitas”? De titel is volgens mij gericht op dikke mensen die een excuus zoeken om nog meer niet naar buiten te gaan.

“Sorry, ik kom niet voetballen. De zon schijnt en daar word je dik van.” – Doelgroep Telegraaf lezers

Daarnaast, fat is beautiful dus laten we verplicht alle slaapkamers met lichtgevende verf schilderen. Bouwlampen in nightlights schroeven. Met z’n alle slapen in de zonnebank!

Door |2017-10-16T18:45:03+00:00oktober 16th, 2017|En-Dan-Blog, Vluggertje|0 Reacties

Geef een reactie