Wie betaald het?

 

Mijn collega Fatman heeft een stukje geschreven naar aanleiding van zijn creatief proces. Nu dan een inkijkje waar het bij mij af en toe misgaat en waar ik over nadenk. Neem bijvoorbeeld het ding: vaccinaties.

Nu zou je zeggen, goh ik dacht te lezen dat je er aardig uit was? Je bent nogal pro-vaccinatie. Yep. Het werkt. Het is bewezen dat het werkt, hoeveel Libelle-moeders met bakfietsen en een complotidee ook schreeuwen. Wetenschap. Maar “herd immunity” is niet bewezen. Jawel hoor. Maar het is eng en je krijgt er autisme van. Nee, kijk maar naar het onderzoek dat het claimde. Nooit peer reviewed en alles is al terug getrokken. Maar dat is dan weer omdat “Big Pharma” dat doet. Niet omdat stomme mensen geld verdienen over de rug van domme mensen en daarmee gepakt worden. Nee, maar als je de waarheid krijgt en je wil niet luisteren en je roept heel hard LALALALA met je vingers in je oren, dan moet je dat ergens gewoon zelf weten. Want vrijheid van mening. Echter, dat geeft nogal wat problemen met dingen zoals een enkelstrengs RNA-virus dat zeer besmettelijk is, zelfs in een ontwikkeld land zoals Nederland krijgen 1 à 2 op de 1000 kinderen serieuze complicaties (blindheid, hersenstam ontsteking, sspe) en sterft 1 op de 10.000 eraan. Mazelen is dus niet het gezellige kleine dingetje met vlekjes waar je vanzelf weer vanaf komt. Nee je ontloopt het niet met “schoon drinkwater en wat betere hygiëne”. Kijk maar naar de nieuwe uitbraken in Frankrijk, Duitsland en Italië.

Vrijheid voor iedereen. Dus ook hunnie

Hier schurken we tegen het punt wat mijn hoofd breekt. Frankrijk, Italië en in mindere mate Duitsland hebben zich nu laten roeren door in meer of mindere mate de vaccinatie een plicht te maken en daar een strafmaat op te zetten. Dat is wat mij in een soort van morele spagaat laat zitten, want vaccinatie is een morele plicht en goed voor de gehele bevolking. En de bevolking beschermen is wat moet gebeuren. Echter, ik vind lichamelijke integriteit ook wel een ding wat hoog op de agenda hoort te staan. Plus ik kan wel een boompje opzetten over het feit dat we niet willen dat we medische handelingen zomaar dwangmatig door een overheid moeten toestaan. In dat geval komt Orwell wel erg dichtbij. Dan zijn er nog de complicaties dat het de vrijheid van godsdienst in geding komen. Voordat mensen roepen: “Ja maar medicijnen zijn niet altijd veilig!” Zoek het eerst even op, de waslijst van onderzoeken en dingen waaraan ze moeten voldoen. Niet gelijk doorslaan dus. De vraag blijft: is het eerlijk om mensen de vrijheid van lijf en leden af te pakken. Nee, nooit. Is het dan wel eerlijk dat de maatschappij moet bloeden voor jouw gebrek aan kennis, je complothobby, en je abonnement op Happinez? (Dat is nog buiten het feit om dat je kinderen gewoon blootstelt aan middeleeuwse ziektes, dood en verminking.) Nee ook niet.

Het alternatief voor een straf of boete

Dus ik dacht misschien is het juist wel een goed idee om de kosten die voortkomen uit de uitbraken van dergelijke ziektes te verhalen op de niet gevaccineerde mensen en de ouders daarvan. Niet vaccineren is in deze verwijtbaar gedrag. Ik bedoel er is jurisprudentie dat het niet tijdig inroepen van medische hulp, of het roekeloos toepassen van hulp zonder een medische bevoegdheid, dood door schuld is. Meestal bestraft met een gevangenis straf van 4 jaar. Nu hoeft natuurlijk niet elke ouder die een ongevaccineerd kind verliest vervolgd te worden van dood door schuld van mij. De situatie is immers al erg en hartbrekend genoeg. Echter ik zou er geen enkel probleem mee hebben als alle medische kosten gemaakt voor de behandeling van het kind en kosten van een eventuele uitbraak verhaald worden op deze mensen.

Maar we zijn aangekomen in een wereld waar ik dus misschien de barricade op moet om een complotgekkie het recht te geven om zijn kinderen invalide te maken.

mecum omnes plangite” – Carmina Burana

Door |2017-10-09T21:43:25+00:00oktober 9th, 2017|En-Dan-Blog, Vluggertje|0 Reacties

Geef een reactie