Paniek, feiten, fabels en een website. Deel 2 de website.

Wij waren afgedaald naar de verschikkingen van Libelle huisvrouwen die het een “super natuurlijk” idee vonden om kinderen weer blind te laten worden aan mazelen, of kreupel door de polio. Nou ja als ze maar niet een beetje structuur nodig hadden want alles in autistisch spectrum is natuurlijk super slecht. En al die mensen hebben een gigantisch arsenaal aan poepberichten en pseudowetenschap zoals eerder besproken.
Nou kun je me veel vertellen maar al die onzin komt ergens vandaan. Ze roepen niet simultaan hetzelfde terwijl ze te dom zijn om te weten hoe wetenschap werkt.

De website in kwestie, voor het eerst gezien.


Komen we aan bij wat ik niet anders kan noemen als de Herpes van het nederlandse internet: NVKP. Het is vervelend, naar, het klopt niet. En het is erg lastig weg te krijgen. Het NVKP is ook nog eens twee keer de glorieuze winnaar van de meester Kackadoris prijs van de vereniging tegen Kwakzalvers. Oftewel het is zo’n bullshit pagina dat ze twee keer roepen: “Jemig doe anders is normaal joh” En dat was zelfs Jomanda niet gelukt. (voor de lezers die het geluk hebben dat ze de jaren negentig niet hebben meegemaakt, dat was een Tielse mevrouw die kanker wilde genezen met ingestraald water)

De lijst met dingen die niet kloppen, zowel qua feiten, als ingrediënten die gebruikt worden. Tot aan onderzoeken die al lang weer terug getrokken zijn vanwege slechte wetenschap of fraude was groot.. Te groot voor een bloemlezing in deze blogpost. Maar wat er wel op stond was het volgende:
“De NVKP is een vereniging van ouders en behandelaars, en wil voorzien in goede, objectieve, wetenschappelijk onderbouwde informatie over vaccinaties.”
Nou daar faalde ze dus een heel erg klein stukje in. Dus vol goede moed dacht ik terug aan een van de dingen die mijn vader mij geleerd had, “Jongen, soms worden er fouten gemaakt en dingen gezegd die zo niet bedoelt zijn. Intenties zijn andere dingen als daden. Ben je er niet zeker van, vraag dan even naar de intenties. Dan weet je namelijk of het een lul is, of een dom persoon. Kun je tenminste ze negeren op het juiste wat je tegen staat”

Het mail contact met de internet Herpes in kwestie,

Dus na lang denken heb ik me toch maar aan een mail gewaagd om te vragen wat er nou aan de hand is met deze beste mensen. Dom of kwaadwillend. Omdat ik ze een eerlijke kans wilde geven en niet gelijk te “trollen” zoals zij daadwerkelijk de kritiek omschreven hadden die ze gekregen hadden. De mail was klein en vrij direct. Weet iedereen waar hij staat en met wie hij/zij te maken had. Mijn mail was als volgt:
“Goedemiddag,

Ik heb op uw website rond gesnuffeld, en nou zijn mij een aantal dingen opgevallen.
Zoals het aanhalen van een “wetenschappelijk” rapport wat al terug getrokken is. Het mis-quoten van verschillende websites en onderzoeken.
En heel veel dingen die tegen de wetenschappelijke consensus ingaan.
Mijn vraag is dus, hoe verklaard u dat de dingen die u zegt op de website voor 90% niet staaft met de wetenschap, en laten we zeggen 8% (Ik ben schappelijk hier) rond uit niet waar is. En waar baseerde u sommige dingen op die helemaal geen bewezen causatie hebben?”

Toegegeven, beetje lomp, maar goed ik ben niet degene die claimt dat ik wil informeren op basis van de wetenschap en waarheid. Het antwoord was als volgt:
“Uw stelt een lastige vraag om in een paar zinnen te beantwoorden.
Zoals u zelf ook aangeeft is er sprake van wetenschappelijke consensus!
Maar ook de wetenschap heeft nadelen en risico beschreven van vaccinaties, op korte en de langere termijn. Maar ook (nadelige) effecten van vaccinatie in de volgende generatie.
Een deel van de kennis is gebaseerd op ervaringen van ouders, therapeuten en artsen. Zij zagen klachtenpatronen ontstaan na of sinds een of meer vaccinaties.
Ook vanuit de wetenschap en het RIVM zijn publicaties bekend over de nadelen en risico’s van vaccinatie. Helaas krijgen deze publicaties weinig aandacht.
Het laatste half jaar zijn er veel publicaties en informatie zoals de film Vaxxed, Vaccines revaeled (zie evt onze website met een vertaald interview http://nvkp.nl/informatie/nieuws/nieuws-item/article/vertaling-interview-met-dr-suzanne-humphries-uit-vaccines-revealed/), etc
Onderstaand een viertal voorbeelden van informatiebronnen. Hierbij zal ik uw vraag maar deels kunnen beantwoorden. ”
Kortom.. Ik kreeg de omtrekkende beweging, en vervolgens probeerde ze mij de onzin en psuedo wetenschap te voeren als bewijslast. Niet alleen word er in een adem een fraudeleus onderzoek aangedragen als bewijs, of anakdotisch bewijs als rock solid wetenschappelijke bewijslast aangedragen. Het geen wat mij het meest niet zint is dat er gewoon geen antwoord gegeven word op mijn vraag. Drie pagina’s bullshit, en geen antwoord. Dat is niet omdat ze dus niet weten wat ze doen. Want na een retour mail van mij waarin ik de moeite nam om 1: de onzin te debunken 2: te vertellen dat het geen antwoord was kreeg ik dit:

“Met dank voor uw reactie.
Nu is mijn huidige vraag vanuit welke belangstelling, interesse, doel of organisatie(s) is de mail verstuurd?
Wellicht kan ik u dan een gerichter antwoord geven.”

Kortom.. Ze WETEN dat het onzin is. En dat is een beetje een rot iets. En het zat me niet lekker, want waarom is dat? Wie heeft hier baat bij? Ik ging is even kijken. En toen zag ik dit adres: “Ons postadres is:
Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken
Prins Hendriklaan 5 B
3972 EV Driebergen
NVKP infolijn: NVKP infolijn: 088 – 0350200”

Wat daar ook op staat,
“Anne-Marie van Raaij-Schouten
Klassiek Homeopaat – CEASE therapeut

En toen dacht ik dit ruikt naar een heel erg cynische verkoop en reclame site… Laten we gaan roeren waar het stinkt. Want de enige die er dus baat bij hebben om daadwerkelijk mensen voor te liegen over feiten. Dat zijn de mensen die dingen verkopen die niet stroken met de feiten.

En dat lees je in deel 3

Door |2017-10-01T13:47:32+00:00oktober 1st, 2017|En-Dan-Blog, Uncategorized|0 Reacties

Geef een reactie