Kunst? Dat betalen ze zelf maar!

Kunst, niks verdeeld mensen zo als dat onderwerp. Als het om de stukken zelf gaat is dat natuurlijk niet erg, want immers over smaak valt nog altijd te twisten. Het word echter een ander iets als het over de betaling gaat van kunst en kunstenaars. Hier zijn een paar meningen die ik tegenkom en als voorbeeld maar even neerzet:

Kunst. Tja we kunnen beter dat geld besteden aan onderwijs/zorg/what ever

Als het goede kunst is, dan kan het wel zichzelf bedruipen.

Tja, het meeste ziet er uit alsof mijn zoontje van 4 dat ook kan he.

Hoera Ikea! Ook voor je kunst straks.

Dit zijn zomaar wat ik wel is hoor over kunst, nou ben ik het daar dus gewoon niet mee eens. Het moment dat wij bij onszelf denken dat we maar alleen geld uitgeven aan prakitsche dingen. Nou ja dan kunnen we gelijk de tent opdoeken. Plus daarbij kunst is er ook om mensen te laten denken. En zeg nou zelf: hoe tof zou jij het leven vinden als er niks werd gemaakt om mooi te zijn in plaats van alleen functioneel. We zijn verdorie geen duitsers. Dat hele gemaakt om mooi te zijn hakt ook gelijk op het punt van de VVD en andere “liberale” partijen. “Als het goed is, dan bedruipt het zich zelf financieel”

Cool dank je wel VVD, nu hebben we alleen maar generic ikea goedkoop te produceren kunst. Want heel raar kunstenaars moeten ook eten, en na de zoveelste opdracht die betaald word met “goed voor je netwerk” moet je wel iets doen om aan geld te komen. Dat is veel prut voor goedkoop maken. Yeey kunst.

Blijft er nog de argumenten over het is lelijk, ja nou en je eerste vriendin ook. En die was een stuk minder nodig dan kunst. En het argument “Dat kan mijn 4 jarige x ook” Ja en heeft ie dat gedaan dan? Nee. Ze zetten schoenen in mekaar op die leeftijd in China en die van jou dat zelfs dat niet. Kortom gewoon betalen pannenkoek

 

Door |2017-09-20T17:32:52+00:00september 20th, 2017|Vluggertje|0 Reacties

Geef een reactie