Wat de overheid wil, door de strot geduwd

Terug blikkend op de afgelopen paar jaar zijn er twee dingen duidelijke

  1. We moeten wat meer geld vrij maken voor zorg want
  2. Als zorgstaat falen we hard in het leveren van zorg

De overheid bleef bij hoog en laag roepen dat we meer geld in de zorg moeten steken. Er moest geld vrij komen zodat we de mensen die hun hele leven hebben gewerkt zonder zorgen van hun laatste levensfase kunnen genieten. Ik ben blij dat andere mensen over dit soort dingen nadenken, ik heb zelf weinig interesse in ouderenzorg, dus ik kies samen met de rest van Nederland voor mensen die daar over nadenken.

Begin dit jaar riep PvdA-staatssecretaris van Rijn “laat het zorginstituut bepalen wat er nodig is om deze shit-storm weer normaal te krijgen, en dan zorgen wij dat het geld er komt” (ik parafraseer een beetje). De tweede kamer stemde in en het zorginstituut ging aan het werk. De bon kwam uiteindelijk neer op 2,1 miljard euro per jaar tot 2021, en daar schrikken een paar partijen van.

En die partijen proberen nu terug te krabbelen. Ze vinden het vervelend dat zij  als volksvertegenwoordigers  niet meer nee kunnen zeggen. En van Rijn was niet duidelijk genoeg in dat ze de touwtjes uit handen aan het geven waren. ‘In de overleggen en debatten is de omvang en het juridische verplichtende karakter niet aangegeven’ melde Vera Bergkamp.

Though shit, je tekent iets wat je niet goed hebt doorgelezen en voor het eerst is er een lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Dit is een probleem wat jullie tot nu toe niet hebben kunnen oplossen terwijl het juist je baan is om dit soort dingen op te lossen. Ik hoop dat we nu eindelijk ouderen van onze samenleving een menswaardig laatste stukje van hun bestaan kunnen geven.

Door |2017-09-18T13:22:45+00:00september 18th, 2017|En-Dan-Blog, Vluggertje|0 Reacties

Geef een reactie