Mannenbroeders ontwaak!!!!.. Maar liever niet in de tweede kamer.

In Nederland hebben we een verlichting gehad, een mooi stukje proza, ook wel bekend als de eeuw van rede (Welke nu ver te zoeken is in deze tijden) waarin een hoop slimme mensen, allerlei slimme dingen riepen waar we nu nog steeds veel aan hebben. En een van dingen was.. “Misschien is het geen goed plan om de kerk alles te laten bepalen terwijl niemand daar om gevraagd heeft.” En als we het een goed idee vinden om te kiezen naar wie we luisteren. Dan helpt dat niet mee. Als je tot nu zegt: “.. Goh klinkt als een plan hey..” Welkom in de huidige westerse maatschappij.

Toch nog iemand die de lamp heeft uit gezet?

Alleen niet echt….. Gek genoeg heeft niet elk land in Europa het idee helemaal overgenomen. Nou zoals alle plannen overleefd er niet eentje de startstreep, en voordat Voltaire zijn eerste snerende beledeging in een koffie salon had geuit was het idee van scheiding tussen kerk en staat al weer onderverdeeld in verschillende groepen. Dingen zoals het Secularisme of Laïcisme in Portugal en Frankrijk hadden zoiets van. Damn right geen gezeik van een kerk in onze rechtstaat alles neutraal, terwijl Engeland dank zij Henri de onthoofder er een andere setting er wel op na moest hebben. Want omdat Henny toch echt wel van dat stomme ding op de bank af moest had hij een eigen kerkje opgezet. Want scheiden mag niet dus Rome was stom en de paus had een gekke muts. En zulks was de geboorte van een staatsgodsdienst. Waar bepaalde kerken net iets gelijker waren dan anderen om het maar orwells uit te drukken.

En dan heb je de Belgen die zich net zo veel met godsdienst bemoeien als met hun asfalt. gewoon niet, of de Duitsers die weer overcompenseren voor der kleine bubbie der godsdienst.

Verlichting in Nederland, of een sfeerlampje?


We need to go back to 1579..

En dan heb je het Koninkrijk der Nederlanden. Waar Willy de Stillie 1 ooit eens voor vrijheid van godsdienst iets heeft gedaan met Prins Pilly van Spanje. Echter was het niet voor vrijheid van godsdienst…. Het was voor vrijheid van Protestanten, en daarmee per saldo dus een staatsgodsdienst. Alleen dan op z’n Nederlands, dus half en half.. Om een indicatie te geven hoe half en half.. Op 7 december 1983! kwam er pas een afkoop som dat de kerk niet zomaar dingen kon roepen in onze staatsvorm en financiële dingen. Laat dat even inzinken.. Negentien fucking drie en tachtig….

Maar we hebben wel een grondwet wat er van uitgaat dat het fundament is scheiding tussen kerk en staat.. mmhhhmmm hoedan?

Waar het feitelijk op neerkomt is dat er niet zozeer een scheiding is van kerk en staat, maar meer een tolerantie waarvan elke kant denkt dat zij de opperhand hebben. Of in ieder geval zou moeten krijgen. Mensen die seculier denken zeggen dat de toetsing van de wet het hoogst staat en de religie werkt totdat het tegen de wet is. Mensen die een nogal een orthodox standpunt aanhangen denken dat de vrijheid van godsdienst ze half en half beschermd tegen de wet. En in het parlement is er al helemaal geen spraken van neutraliteit als het gaat om religie en staatsvorm. Men hoeft alleen te kijken naar de dingen die in het boekje van de SGP staat. of CU of Denk om het andere spectrum erbij te halen. En het gevolg van dit soort half tam polderen?….

I am the law…

Stomme wetten zoals artikel 23. Dat het onmogelijk maakt iets te doen aan segregatie en salafisme en andere vormen van idioterie. En sterker nog daad werkelijk gesponsord door ons ook. Of rare praktijken zoals een partij in de tweede kamer die vinden dat als je borsten hebt je ineens niet mee mag doen. Want deus volt.

 

Willen wij dit echt hebben in onze rechtstaat? Willen we daadwerkelijk dat een Gggrristenbroeder de formatie van een tweede kamer(Toch redelijk belangrijk in de aansturing van het land) gijzelt omdat er besloten word om mensen de regie over hun dood te geven? En waarom? Waarom is het heden ten dagen mogelijk dat er een partij is die voor ons gaat beslissen dat wij op zondag niet bepaalde dingen mogen doen? Waarom mogen we geen geregisseerd einde? Waarom zijn er artiesten die niet mogen optreden?

Er worden kortom nog steeds wetten gemaakt en wetten afgeschoten omdat een onzichtbaar vriendje op een wolk dat vind volgens mensen die zich aankleden als een pinguïn en daar gewichtig mee gaan kijken en praten. Hou me te goede, ondanks dat ik het nu een beetje sterk neerzet als raar. Mensen moeten de vrijheid hebben om te doen en geloven wat ze willen. Afgedwongen atheïsme laat ik over aan de communisten en dictators. Maar het is natuurlijk van de zotte dat er mensen zijn die onder het mom “Maar ik heb gelijk, en ik weet wat het beste voor je is” dingen voor iedereen gaan beslissen. Ook al geloof je niet in hun sprookje.

Dus zullen we afspreken dat iedereen mag meebeslissen over de regels, ook al heb je borsten of denk je nee er was geen joodse zombie. Maakt het voor iedereen fijn. Ook al denk je dan dat we naar de hel gaan.

oke thnxbye!

Door |2017-09-14T15:11:46+00:00september 14th, 2017|En-Dan-Blog|0 Reacties

Geef een reactie