Haat, baard en Je-zus scholen.

Hoera de scholen zijn weer begonnen,

Wat is er nou fijner op de wereld dan weer lekker naar school gaan? Beetje jezelf vervelen in het klaslokaal, de inval juffrouw pesten totdat ze in de kleine blauwe kever op de parkeerplaats aan het huilen is zonder hoop voor de mensheid. Passer gevecht houden, en denk eraan het is leuk totdat iemand pijn heeft. Dan is het hilarisch. Kortom fun!

En om het allemaal wat leuker, warmer en net zoals thuis te maken is er in Nederland de mogelijkheid om naar school te gaan zoals jou ouders het willen. Wat is Nederland toch een gaaf land zou Frans Timmerfrans zeggen…
Lekker zoals thuis!

Dus als jou ouders lekker Salafistisch zijn, hun tandenpoetsen met een stokje en niet naar muziek mogen luisteren want yeey 7de eeuw. Geen nood je mag je schooltje opzetten. Heb je ouders die gereformeerd zijn, je mag geen tv kijken en als vrouw rondlopen in een gordijn totdat je moet biggen en achter een fornuis staan… Geen probleem er is een school voor jou! En het aller mooiste is nog dat mocht het zo zijn dat je toch anders bent dan mag je lekker niet mee op hun feestje. Zwembroek thuis laten je gaat niet mee bowlen. Laten we bijvoorbeeld de gereformeerde scholen nemen.. Stel je voor dat je ouders op zondag niet devoot 35 keer die dag naar de kerk gaan, en wasje buiten hangen en, laten we zeggen , niet die 7 kilometer lopen maar een auto pakken.

Nou dan snap je zelf ook wel dat je niet welkom bent op die school, nou hoor ik de meeste al denken.. Nou en? Doe je dat toch niet… Maaaarrrrr.. Ten eerste, en dat is het ding wat mij persoonlijk tegen de borst stuit. Het is het uitsluiten van mensen op een school omwille van een persoonlijk geloof of manier van geloven. Mocht je bijvoorbeeld in de buurt van Staphorst of Rouveen of wat dan ook zijn opgegroeid dan ga je al naar een andere school dan je vriendjes zelfs al zou je die rare jood op een stukje hout hebben kunnen hacken. Laat staan dat je in de vervelende omstandigheid bent dat je in zo’n omgeving geboren bent maar je bent homo, en dan niet zo gebrainwashed dat je daadwerkelijk geloofd dat het een keuze is of zondig of dat ├╝berhaupt iemand ook maar iets te zeggen heeft over wat een volwassen persoon doet met een ander volwassen persoon uit vrije wil in de slaapkamer. Je komt niet op de school, of erger moment dat je er achter komt en verteld het.

Dan word je weggestuurd.

Jij mag niet op mijn feestje komen


Dat is eigenlijk al erg vervelend, en je zou zeggen dat het tegen de norm van Nederland in gaat dat je dingen niet mag verbieden omdat je wat vind of omdat nou eenmaal met een seksualiteit geboren bent. Helaas…

Het is nu nog zo dat artikel 23 van de grondwet dit allemaal mogelijk maakt met steun van de overheid. En met steun bedoelen we het word gewoon door de staat van de belastingcentjes betaald.

maar wat nog veel erger is, we zijn dus nu niet alleen actief onze samenleving aan het verzuilen. Segregatie in de hand aan het werken… We zijn ook nog eens onszelf ontzettend in de voet aan het schieten als het gaat om zaken zoals het uitroeien van ongewenste excessen in de samenleving met betrekking tot het geloof. En dat alles betaald door de burger die dus juist tegen dit soort rare uitspattingen beschermd moeten worden.

Kortom het is een raar idee dat een land gebaseerd op het principe scheiding tussen kerk en staat, willens en wetens zulke dingen in de grondwet meeneemt……

 

Door |2017-09-14T15:47:16+00:00september 14th, 2017|En-Dan-Blog|0 Reacties

Geef een reactie