Geen Stijl Statistieken

Ik was rustig mijn eigen ding aan het doen, beetje over het internet struinen, en ik kwam dit plaatje tegen op GeenStijl. Hun gezeur of andermans gezeur of we wel of niet de Euro in andere landen moeten doordrijven is al jaren niet meer interessant om te lezen. Maar het plaatje wat ze er bij zetten… is Problematisch.

Je ziet hier dat Spanje aan de klim begon vóórdat de Euro was geiintroduceerd. Daarnaast is de stagnatie van Duitsland en Italie pas jaren na de introductie begonnen. Maar het belangrijkste wat hier mis gaat is dat je niet zomaar een lijn door een graffiek kan trekken en denken dat je een punt hebt gemaakt. Bijvoorbeeld:

In hetzelfde graffiek zien we het effect wat een aardbeving 7000 km verderop kan hebben op Italië in 1974.

In 1992 begint Cartoon Network. GDP ziet globaal een dip terwijl iedereen vrij neemt om the Loony Tunes te kijken.

En in 2008 vermeld Microsoft dat ze Yahoo willen kopen voor 44,6 miljard dollar. Yahoo zegt nee en de hele wereld stikt van het het lachen en kan een jaar niet naar het werk. Duitse Mentalität dwingt de burgers weer naar het werk, maar Spanje en Italië hebben wat langer nodig om weer op adem te komen.

Het is toch echt “Correlatie betekend niet Causatie.”

Door |2017-09-14T13:43:55+00:00september 14th, 2017|En-Dan-Blog, Vluggertje|0 Reacties

Geef een reactie